Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 250 g | Krossade Tomater | |
| 0,2 g | Lagerblad | |
| 0,66 st | Kanel Hel | |
| 2,66 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,66 st | Gul lök | |
| 0,66 dl | Olivolja | |
| 0,66 kg | Högrev | |
| 0,66 l | Rött matlagningsvin | |
| 0,66 dl | Vitvinsvinäger | |
| 1 tsk | Svartpeppar Hel | |
| 1,33 st | Nejlikor | |
| Tillbehör | ||
| 800 g | Klyftpotatis Fryst | |
Skär köttet i ca 4 cm stora bitar. Skala löken under ljummet, rinnande vatten och bryn dem därefter lätt i lite olivolja.
Ta ur löken ur kastrullen och bryn köttet. Hacka vitlöken och rör ned tillsammans med köttet. Tillsätt vinet och vinägern, samt rör ned resten av ingredienserna. Häll i lite extra vatten om köttet inte täcks helt.
Låt grytan puttra på svag värme i 2,5 timme. Köttet ska vara "trådigt" och mycket mört när det är klart. Om inte: häll på lite mer vatten och låt stå ett tag till.
Servera med klyftpotatis.

37,18 kr /kg

1 043,18 kr /kg

19,67 kr /kg

178,33 kr /kg

1 366,67 kr /kg

49,94 kr /kg

3 737,50 kr /kg

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

135,80 kr /l

139,80 kr /l

507,14 kr /kg



