Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
0,5 dl | Jordnötter Rostade | |
Fläskfilé Africana | ||
2 krm | Svartpeppar | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
2 msk | Smör | |
0,5 tsk | Salt | |
2 st | Banan | |
3 dl | Vispgrädde | |
1,5 msk | Curry | |
0,5 st | Gul lök | |
Tillbehör | ||
4 dl | Långkornigt Ris | |
125 g | Körsbärstomater |
Fläskfilé Africana: Sätt ugnen på 200 grader. Putsa och skär fläskfilén och skär i skivor. Skala och finhacka löken. Stek lök och kött i smör. Salta och peppra efter smak. Lägg över i en ugnsfast form.
Stek bananskivorna hastigt i lite smör och lägg dem på köttet.
Vispa grädden blandat med curryn tills den är halvfast. Bred ut currygrädden över köttet och bananerna. Gratinera i 20-25 minuter.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj tomaterna och lägg upp i en skål. Ta ut köttet ur ugnen och toppa med jordnötter.
Servera tillsammans med ris och tomater.
Näringsvärde: Kcal: 613,2 , Protein: 42,2 g, Fett: 23,6 g, Kolhydrater: 53,9 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fläskytterfilé Smak av Gotland
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt