Fläskfilé Africana
Mia Troberg

Fläskfilé Africana

40 minEnkelt
293,00 kr
4 portioner49,48 kr per portion
Det är barnsligt enkelt att laga, och barnsligt gott att äta, denna 70-tals klassiker! (Tastelines matkasse v6 2015)

Topping
0,5 dlJordnötter Rostade
Fläskfilé Africana
2 krmSvartpeppar
600 gFläskytterfile Färsk
2 mskMat & Bak Smör
0,5 tskSalt Fint
2 stBanan
3 dlVispgrädde
1,5 mskCurry
0,5 stGul lök
Tillbehör
4 dlLångkornigt Ris
125 gKörsbärstomater
Instruktioner
1

Fläskfilé Africana: Sätt ugnen på 200 grader. Putsa och skär fläskfilén och skär i skivor. Skala och finhacka löken. Stek lök och kött i smör. Salta och peppra efter smak. Lägg över i en ugnsfast form.

2

Stek bananskivorna hastigt i lite smör och lägg dem på köttet.

3

Vispa grädden blandat med curryn tills den är halvfast. Bred ut currygrädden över köttet och bananerna. Gratinera i 20-25 minuter.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

5

Skölj tomaterna och lägg upp i en skål. Ta ut köttet ur ugnen och toppa med jordnötter.

Servera tillsammans med ris och tomater.

Näringsvärde: Kcal: 613,2 , Protein: 42,2 g, Fett: 23,6 g, Kolhydrater: 53,9 g

Bild:

Linnea Swärd