Krämig morot- och saffranssoppa med mjukt bröd
Mari Bergman

Krämig morot- och saffranssoppa med mjukt bröd

30 minEnkelt
360,50 kr
4 portioner25,68 kr per portion
Len soppa med saffran och morot, en riktig höstfavorit!

Tillbehör
1 stBaguette
50 gCashewnötter Saltade
Soppa
2 mskOlivolja
1 mskFärsk timjan
900 gVanliga morötter
0,5 tskSambal Oelek
1 krmSalt Fint
8 dlVatten
2 dlMatlagningsvin Vitt
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlVispgrädde
0,5 gSaffran
2 mskLantbuljong
1 stGul lök
Instruktioner
1

Tillbehör: Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.

2

Soppa: Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skala och grovhacka löken.

3

Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs morot, lök och saffran i ca 1 min utan att det tar färg. Tillsätt vinet och låt de reducera ner under 1 min. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan koka under lock ca 15 min eller tills morötterna känns mjuka.

4

Tillbehör: Värm brödet enligt anvisningar på förpackningen. Grovhacka cashewnötterna och lägg i en skål.

5

Soppa: Tillsätt timjanblad till soppan och mixa den slät med hjälp av en stavmixer. Tillsätt grädden och smaka av med sambal oelek, salt och peppar. Servera morot- och saffranssoppan med lite cashewsmul på toppen och varmt bröd vid sidan om.

Näringsvärde: KCAL: 597 Fett: 31 g Protein: 11 g Kolhydrater: 62 g

Bild:

Malou Fickling