Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 st | Baguette | |
50 g | Cashewnötter Saltade | |
Soppa | ||
2 msk | Olivolja | |
1 msk | Färsk timjan | |
900 g | Vanliga morötter | |
0,5 tsk | Sambal Oelek | |
1 krm | Salt | |
8 dl | Vatten | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Vispgrädde | |
0,5 g | Saffran | |
2 msk | Lantbuljong | |
1 st | Gul lök |
Tillbehör: Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.
Soppa: Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skala och grovhacka löken.
Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs morot, lök och saffran i ca 1 min utan att det tar färg. Tillsätt vinet och låt de reducera ner under 1 min. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan koka under lock ca 15 min eller tills morötterna känns mjuka.
Tillbehör: Värm brödet enligt anvisningar på förpackningen. Grovhacka cashewnötterna och lägg i en skål.
Soppa: Tillsätt timjanblad till soppan och mixa den slät med hjälp av en stavmixer. Tillsätt grädden och smaka av med sambal oelek, salt och peppar. Servera morot- och saffranssoppan med lite cashewsmul på toppen och varmt bröd vid sidan om.
Näringsvärde: KCAL: 597 Fett: 31 g Protein: 11 g Kolhydrater: 62 g
Bild:
Malou Fickling
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria