Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad aubergine med sesam och krasse
Mari Bergman

Grillad aubergine med sesam och krasse

30 minEnkelt
200,65 kr
4 portioner20,17 kr per portion
Grillad aubergine med asiatiska smaker. Perfekt som ett vegetariskt alternativ till grillmiddagen.

20 gKrasse, (1 ask)
2 tskFärsk ingefära
1 mskJapansk soja
2 stAubergine
1 mskOlivolja
2 tskSesamolja
2 tskSesamfrö
2 tskRisvinäger
Instruktioner
1

Skär auberginerna i halvor eller i tre skivor beroende på hur stora de är. Skär rutmönster på snittytorna.

2

Skala och riv ingefära och blanda med soja, olja, sesamolja och risvinäger i en skål.

3

Pensla auberginerna med marinaden.

4

Grilla auberginerna ca 5 min/sida på direkt värme så att de får en fin grillyta och blir genomgrillade.

5

Lägg upp den grillade auberginen på ett fat och strö över sesamfrön och klipp över krasse. Servera som ett tillbehör till grillmiddagen.

Bild:

Nurlan Emir