Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Topping | ||
| 75 g | Valnötter | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| Bönchili | ||
| 400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
| 0,5 st | Chilipeppar Röd | |
| 1 msk | Grönsaksbuljong | |
| 1 msk | Tomatpuré | |
| 1 tsk | Paprikakrydda | |
| 760 g | Blandade bönor | |
| 1 tsk | Torkad oregano | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Gul lök | |
| 300 g | Morötter | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 krm | Cayennepeppar | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 msk | Balsamvinäger | |
| 2 dl | Vatten | |
| 1 st | Paprika | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Bönchili: Skala och hacka lök och vitlök . Skölj och finhacka chili och skölj och tärna paprika. Skala och skär morötter i lite större bitar.
Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, vitlök och chili med paprikapulver, oregano och cayennepeppar i några minuter. Tillsätt paprika och morötter och låt fräsa i ytterligare 3-4 minuter.
Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt konserverade cocktailtomater, vatten och grönsaksbuljong. Låt puttra i ca 10 minuter. Tillsätt avrunna bönor och puttra ytterligare 5 min. Smaka av grytan med salt och peppar.
Topping: Skölj och hacka basilikan och hacka valnötterna grovt.
Tillbehör: Värm brödet i ugnen enligt anvisningar på förpackningen. Strö över den hackade basilikan och valnötterna över chilin innan servering.
Servera bönchilin med det varma brödet.
Näringsvärde: 643 kcal. 25 g protein, 21 g fett, 79 g kolhydrater.
Bild:
Emma Mattsson

275,00 kr /kg

179,67 kr /kg

56,25 kr /kg

198,00 kr /kg

84,78 kr /kg

19,67 kr /kg

13,95 kr /kg

61,67 kr /kg

3,99 kr /l

119,75 kr /kg

31,95 kr

34,95 kr

34,50 kr

217,27 kr /kg

31,95 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

131,90 kr /l