Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Soppa | ||
| 1 st | Lime | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 tsk | Honung Flytande | |
| 2 msk | Färsk ingefära | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 60 g | Salladslök | |
| 1 st | Blomkål Färsk | |
| 2 msk | Currypasta | |
| 300 g | Morötter | |
| 2 msk | Grönsaksbuljong | |
| 6 dl | Vatten | |
| 400 ml | Kokosmjölk | |
| 1 krm | Salt | |
| Topping | ||
| 0,5 st | Chilipeppar Färsk | |
| 0,5 st | Koriander - färsk | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 dl | Jordnötter Rostade/Saltade | |
Soppa: Skölj blomkålen och dela i mindre buketter. Lägg 4 buketter åt sidan till toppingen.
Skala och skär morötter i bitar. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och skiva salladslöken (spara 4 msk till toppingen).
Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner alla grönsaker och låt steka någon minut. Strö på lite salt och peppar. Tillsätt vatten och buljong. Häll i kokosmjölk och tillsätt 2-3 msk curry pasta, honung och pressad limesaft. Låt koka i ca 10 minuter.
Topping: Stek blomkålsbuketterna i lite olja. Finhacka koriander och skölj och strimla chilipeppar.
Soppa: Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Späd ev med mer vatten och smaka av soppan med salt och peppar.
Häll upp i skålar och toppa med blomkål, jordnötter, salladslök, koriander och chili.
Näringsvärde: 532 kcal. 10 g protein, 42 g fett, 25 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

52,66 kr /kg

139,75 kr /kg

111,60 kr /kg

48,09 kr /kg

181,36 kr /kg

13,95 kr /kg

75,80 kr /l

198,00 kr /kg

26,95 kr

121,82 kr /kg

217,27 kr /kg

111,90 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

1 014,71 kr /kg

3,99 kr /l

29,17 kr /kg