Tomatsoppa med grillad ost- och skinkbaguette
Mari Bergman

Tomatsoppa med grillad ost- och skinkbaguette

30 minEnkelt
215,75 kr
4 portioner41,42 kr per portion
Mustig och smakrik soppa med ett riktigt gott tillbehör i form av grillad baguette fylld med ost och rökt skinka.

Soppa
1 stGul lök
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskTomatpuré
1 krmSalt Fint
1 mskGrönsaksfond
2 krmChiliflakes
1 mskOlivolja, Extra Virgin
3 dlVatten
1,5 tskStrösocker
800 gKörsbärstomater Konserverade
1 tskBasilika - torkad
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskBalsamvinäger
Grillad baguette
300 gBaguette
120 gRökt Skinka
150 gPrästost Skivad
Instruktioner
1

Sätt ugnen på det gradantal som brödförpackningen visar.

2

Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök.

3

Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, chiliflakes och basilika på medelvärme utan att det tar färg. Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och fräs runt under omrörning ca 30 sek. Tillsätt körsbärstomater, buljong, socker och vatten. Låt soppan sjuda på svag värme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och mixa den sedan slät med hjälp av en stavmixer.

4

Grillad baguette: Halvera baguetterna. Bred på smör och lägg ost och skinka mellan varje brödhalva. Tryck till och lägg bröden på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen ca 5-7 min tills osten har smält och bröden är fint gräddade.Har du en smörgåsgrill eller ett våffeljärn kan du grilla baguetterna i en sådan istället.

Servera tomatsoppan med grillade baguetter.

Näringsvärde: 644 kcal, 23 g protein, 40 g fett, 44 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell