Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Soppa | ||
1 st | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Grönsaksfond | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
3 dl | Vatten | |
1,5 tsk | Strösocker | |
800 g | Körsbärstomater Konserverade | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Balsamvinäger | |
Grillad baguette | ||
300 g | Baguette | |
120 g | Rökt Skinka | |
150 g | Prästost Skivad |
Sätt ugnen på det gradantal som brödförpackningen visar.
Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök.
Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, chiliflakes och basilika på medelvärme utan att det tar färg. Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och fräs runt under omrörning ca 30 sek. Tillsätt körsbärstomater, buljong, socker och vatten. Låt soppan sjuda på svag värme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och mixa den sedan slät med hjälp av en stavmixer.
Grillad baguette: Halvera baguetterna. Bred på smör och lägg ost och skinka mellan varje brödhalva. Tryck till och lägg bröden på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen ca 5-7 min tills osten har smält och bröden är fint gräddade.Har du en smörgåsgrill eller ett våffeljärn kan du grilla baguetterna i en sådan istället.
Servera tomatsoppan med grillade baguetter.
Näringsvärde: 644 kcal, 23 g protein, 40 g fett, 44 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta