Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Torsk | ||
| 250 g | Torskrygg | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 dl | Matlagningsgrädde | |
| 30 g | Parmesanost | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 65 g | Färsk bladspenat | |
| Tillbehör | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 20 g | Parmesanost | |
| 1 dl | Fullkornsris | |
| 0,25 st | Blomkål | |
| 1 tsk | Olivolja | |
Värm ugnen till 175 grader. Koka råris enligt anvisning på förpackningen.
Torsk: Halvera tomaterna. Lägg spenat och tomater i en ugnsfast form. Lägg fiskfiléerna över. Krydda fisken med en nypa salt och peppar.
Blanda ihop grädden med riven parmesanost, salt och peppar och häll över fisken. Sätt in i ugnen i ca 12 min.
Tillbehör: Mixa blomkålen till ett smul i en matberedare. Riv parmesanosten. Blanda det kokta riset med blomkålssmul, riven parmesan och olja. Smaka av med lite salt och peppar.
Servera parmesanriset med torsken på spenatbädd.
Näringsvärde: 492 kcal, 39 g protein, 26 g fett, 24 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

297,62 kr /kg

53,90 kr /l

473,00 kr /kg

143,80 kr /kg

1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
337,69 kr /kg

111,00 kr /kg

48,09 kr /kg

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l