Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,2 g | Lagerblad | |
1 st | Gul lök | |
1 st | Köttbuljong | |
0,6 g | Kryddpeppar Hel | |
1 kg | Fransyska & Nötstek | |
2 l | Vatten | |
0,6 g | Enbär | |
3 dl | Vispgrädde | |
0,5 l | Porter |
Halvera löken och rosta den i kastrullen i lite olja så att den får fin färg. Häll i porter, vatten och buljong. Lägg i köttet och låt allt få ett uppkok, skumma buljongen och tillsätt därefter kryddorna. Fyll på med lite vatten och vänd på steken en gång i halvtimmen om den inte ligger täckt med vätska. Koka köttet i ca 2 timmar. Man ska kunna vrida runt köttet med en stekgaffel utan större motstånd. Lyft köttet när den är klar och sila buljongen. Lägg köttet så att det håller värmen och reducera spadet tills att det bara återstår ca 2 dl, tillsätt då vispgrädde och låt koka i ca 10 minuter. Smala av med salt och peppar (red såsen om så önskas). Smaka av med pressgurka, gele och potatis.
1 Nötstek av Fransyska Smak av Gotland