Gå vidare till huvudinnehåll
Pestoägg på stekt surdegsbröd
Mari Bergman

Pestoägg på stekt surdegsbröd

15 minEnkelt
158,75 kr
4 portioner 20,57 kr per portion
TikTok poppisen pestoägg går på ett kick att laga och passar perfekt att äta till både frukost, lunch och mellanmål. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
2 mskSmör
2 krmChiliflakes
2 krmSalt
Köp hem
100 gPesto Grön
4 stÄgg
2 stAvokado
0,5 stGräslök - färsk
4 skivaSurdegsbröd
Instruktioner
1

Skär brödet i 4 rejäla skivor. Stek brödskivorna i en stekpanna i smör gyllene på båda sidor.

2

Lägg brödskivorna på tallrikar. Skiva avokadon och fördela på bröden.

3

Värm stekpannan igen och klicka i hälften av peston. Knäck i två ägg över peston och stek på medelvärme. Krydda äggen med lite salt och chiliflakes. Dra loss med en stekspade så att du får två stycken separata pestoägg.

4

Lägg upp pestoäggen på brödskivorna.

5

Gör samma procedur med resterande pesto och ägg. Toppa med finhackad gräslök. Ät och njut!