Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Currykräm | ||
1 krm | Salt | |
2 tsk | Curry | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tsk | Honung Flytande | |
Tillbehör | ||
150 g | Tortilla | |
1 st | Röd Paprika | |
65 g | Machesallat | |
250 g | Vanliga morötter | |
Kyckling | ||
1 msk | Smör | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt | |
600 g | Kycklingfile Fryst |
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek kycklingfiléerna gyllenbruna på båda sidor. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen, 10 min för minutfilé och ca 20 min för hel filé.
Currykräm: Blanda samman crème fraichen med honung och curry. Smaka av med lite salt och ställ kallt till servering.
Tillbehör: Skala morötterna. Skär morötter och paprika i tunna stavar och skölj salladen. Lägg upp på ett fat.
Ta ut kycklingen ur ugnen och värm bröden en stund om du vill ha dem varma.
Skär ett snitt i den tjockaste filén för att se att den är klar. Skär kycklingen i fina skivor och lägg upp på ett fat.
Bred ett lager currydipp på ett tortillabröd och fyll med grönsaker och kyckling. Vik ihop och ät.
Näringsvärde: 658 Kcal. 41 G Protein- 30 G Fett. 52 G Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria