Gå vidare till huvudinnehåll
Korv bolognese
Mari Bergman

Korv bolognese

20 minEnkelt
180,70 kr
4 portioner32,61 kr per portion
En lättlagad rätt som passar perfekt till vardag och endast tar 20 min att tillaga.

Korv bolognese
1 krmSalt Fint
1 tskTorkad oregano
1 tskBasilika - torkad
1 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
1 stRödlök
1 dlVatten
1 krmSvartpeppar Malen
600 gChorizo
1 mskGrönsaksbuljong
390 gKrossade Tomater
1 mskTomatpuré
1 mskBalsamvinäger
Tillbehör
100 gRiven Pecorinoost
0,5 stGurka
280 gSpaghetti
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka upp vatten till pastan.

2

Korv bolognese: Skiva korven. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs korv och lök tillsammans med oregano och basilika ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger, krossade tomater, vatten och buljong. Koka ihop och låt småputtra ca 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.

3

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4

Skölj och skär gurkan i stavar.

Häll av pastavattnet och blanda ihop pastan med korv bolognesen på ett stort fat. Strö över ost och servera med gurkstavar.

Foto och styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 721 kcal., 39 g protein, 32 g fett, 67 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexel