Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Köp hem | ||
| 600 g | Färsk laxfilé | |
| 0,5 st | Färsk timjan | |
| 300 g | Wokmix | |
| 1 g | Saffran | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| Från ditt skafferi | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 st | Gul lök | |
| 4 dl | Vatten | |
| 2,5 msk | Fiskfond | |
| 2 krm | Chiliflakes | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 1,25 msk | Vitvinsvinäger | |
Tärna laxfilén och lägg tärningarna i en skål. Salta och peppra och ställ åt sidan.
Skala och finhacka lök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken mjuk tillsammans med saffran. Tillsätt vitvinsvinäger, fond, grädde, vatten, chiliflakes och en nypa salt och peppar. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 20 min.
Repa av timjanblad och lägg i en skål.
Tillsätt wokgrönsaker och timjanblad i såsen och låt koka i ca 5 min så att grönsakerna mjuknar. Tillsätt laxtärningarna och sjud på svag värme i ca 2 min så att laxen blir genomkokt.
Smaka av fiskgrytan med salt och peppar. Häll upp grytan i skålar, ät och njut!

258,00 kr /kg

134,75 kr /kg

74,44 kr /kg

39 900,00 kr /kg

69,00 kr /l

19,67 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

29,17 kr /kg

230,56 kr /l

1 355,36 kr /kg

1 014,71 kr /kg

139,80 kr /l