Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto
Zeta

Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

15 minEnkelt
241,85 kr
2 portioner70,37 kr per portion
Pinsa med klassiska italienska smaker som mozzarella, prosciutto och parmesan.

0,25 stBasilika - färsk
70 gProsciutto
100 gBuffelmozzarella
1 stFärdiga pizzabottnar
1 krmSalt Fint
100 gParmesanost
3 mskPizzasås
1 tskOlivolja, Extra Virgin
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluft.

2

Skär mozzarella i bitar och lägg dem på hushållspapper. Lägg ett papper över och tryck till. Mozzarellan får då krämigare konsistens och pinsan blir inte för blöt.

3

Fördela tomatsåsen över pinsan. Strössla över ½ dl parmesanflagor och lägg på mozzarella. Pensla gärna kanterna med olivolja för extra krisp.

4

Grädda pinsan i ca 7 minuter eller tills osten smält och brödet fått fin färg.

5

Salta och peppra.

6

Fördela prosciutto, basilika och flagor av parmesan över pinsan. Ringla över olivolja. Servera!

Recept/foto Zeta

Bild:

Zeta