Gå vidare till huvudinnehåll
Mannerströms Rödvinssås
Hemmakock

Mannerströms Rödvinssås

45 minEnkelt
196,85 kr
4 portioner31,17 kr per portion
Leif Mannerströms Rödvinssås

3 dlRött vin
2 stSchalottenlök
3 dlKalvfond Buljong
1 stFärsk timjan
1 mskRödvinsvinäger
1 stLagerblad
1 mskSmör
Instruktioner
1

Häll upp rödvin och tillsätt schalottenlök, lagerblad, en kvist timjan och svartpeppar (efter smak).

2

Rödvinssåsen får reduceras tills den börjar tjockna, då tillsätts kalvfond och kokas ihop ytterligare. (Koncentrerad fond på flaska kan användas om den späds enligt anvisningar på förpackningen till 3dl buljong)

3

Smaka av! Om syran behöver höjas så tillsätt en liten skvätt vinäger.

När såsen fått rätt smak och tjocklek så tillsätts några klickar smör. Sila av såsen. Servera!!