Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Vegetarisk stroganoff | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Vegetarisk Korv | |
3 msk | Tomatpuré | |
1 st | Gul lök | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 tsk | Dijonsenap | |
3 dl | Vispgrädde | |
100 g | Spetspaprika | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
65 g | Salladsmix | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 msk | Balsamvinäger |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Stroganoff: Skiva korven. Skala och skiva lök, skala och finhacka vitlök och skölj och skiva paprikan.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek korven gyllene. Tillsätt lök, vitlök, paprika och timjan och stek i ytterligare ca 5 min så att lök och paprika mjuknar. Tillsätt tomatpuré och fräs i 30 sek. Tillsätt grädde och dijonsenap och låt stroganoffen puttra i ca 10 min. Krydda med salt och peppar efter smak.
Tillbehör: Lägg upp salladen i en skål och ringla över lite olja och balsamvinäger.
Servera stroganoffen med ris och sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 757 kcal, 21 g protein, 49 g fett, 55 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Grovmald 22g Kockens
1 Basmatiris EKO/Fairtrade 500g Garant Eko
1 Balsamvinäger EKO 250ml Garant