Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
400 g | Körsbärstomater | |
25 g | Taco Kryddmix Original | |
500 g | Torskrygg Fryst | |
320 g | Tortilla Wrap | |
2 st | Avokado | |
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Rödlök | |
2 krm | Chiliflakes | |
3 msk | Olivolja | |
0,75 msk | Vit balsamvinäger |
Värm ugnen till 170 grader.
Lägg de tinade torskfiléerna i en ugnsfast form och ringla över 0.5 msk olja. Krydda med lite salt och hälften av tacokryddan. Vänd torskfiléerna och krydda med lite salt och resterande tacokrydda. Ringla ytterligare 0.5 msk olja över fisken och sätt in i ugnen i ca 12-15 min.
Finhacka tomater och rödlök. Blanda samman i en skål och tillsätt chiliflakes, 1 msk olja och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Halvera avokadon och ta bort kärnorna. Pensla snittytorna med olja. Hetta upp en stekpanna/grillpanna och stek/grilla avokadohalvorna så att de får en fin stekyta. Gröp sedan ur avokadoköttet med en sked och skär avokadon i skivor.
Grilla tortillabröden hastigt i pannan utan fett eller värm dem i ugnen i ca 2 min.
Fyll varje tortillabröd med tomatsalsa, torskbitar och avokadoskivor. Ät och njut!
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria