Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gurksallad | ||
0,5 st | Citron | |
2 msk | Rapsolja | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Myntadipp | ||
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 tsk | Honung | |
1 st | Lime | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
250 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
Falafel | ||
0,5 tsk | Bakpulver | |
0,75 tsk | Spiskummin | |
1 st | Ägg | |
4 msk | Ströbröd | |
0,5 dl | Vatten | |
800 g | Kikärtor | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Salt Fint | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
400 g | Sesamfrö | |
1 msk | Olivolja | |
300 g | Sötpotatis | |
1 tsk | Timjan - torkad |
Sätt ugnen på 200 grader.
Falafel: Skala och riv sötpotatisen. Skala och dela rödlöken i mindre bitar. Sila av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
Lägg alla ingredienser till falafeln i en matberedare och mixa till du får en slät massa. Forma bollar och rulla i sesamfrön. Jobba med vattensköljda händer så är det lättare att forma bollar. Lägg bollarna i en smord ugnsform och sätt in i ugnen ca 25- 30 min.
Tillbehör: Koka gryn eller ris efter anvisning på paketet.
Gurksallad: Skölj och skiva gurkan tunt, använd gärna en osthyvel eller mandolin. Skala och skiva rödlöken tunt även den. Grovhacka myntan och blanda med gurka och rödlök i en skål. Pressa i vitlök och citronsaft. Tillsätt rapsolja och smaka av med lite salt och peppar.
Myntadipp: Tvätta och riv skalet av limen. Blanda yoghurten med limeskal, limesaft, hackad mynta och honung. Smaka av med lite salt och peppar.
Näringsvärde: 687 KCAL 28g Protein 13g Fett 99g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini