Morotsmuffins med frosting
Malin Andersson

Morotsmuffins med frosting

45 minEnkelt
122,75 kr
1 portion20,93 kr per portion
Saftiga morotsmuffins som går åt i ett nafs på kafferepet! Receptet ger ca 10-15 muffins, beroende på hur stora formar du använder. Tips: Känn efter med en potatissticka om dina muffins är färdiggräddade, om de inte är klara kan de sjunka ihop i mitten.

0,5 tskKanel Malen
1,5 dlStrösocker
0,5 krmSalt Fint
2 stÄgg
0,5 tskVaniljsocker
0,75 dlSolrosolja
1,5 dlVetemjöl
1,5 tskBakpulver
0,5 stLime
0,5 tskKardemumma Mald
2,5 dlMorötter
Frosting
0,5 stLime
1 tskVaniljsocker
25 gMat & Bak Smör
50 gFärskost Naturell
2 dlFlorsocker
Instruktioner
1

Värm ugnen till 150 grader. Placera ut muffinsformar på en ugnsplåt.

2

Riv morötterna fint. Vispa ägg och strösocker tills det blir vitt och fluffigt.

3

Rör ihop alla torra ingredienser och blanda ihop med ägg/socker.

4

Häll ned oljan, rivna morötter samt lite limejuice i smeten och blanda ihop.

5

Fyll muffinsformarna till ungefär hälften. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-22 minuter, känn efter med en potatissticka så att muffinsen inte är för kladdig.

Frosting: Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sikta florsockret i en skål och rör ihop med övriga ingredienser. Använd sedan en smörkniv, spatel eller slickepott för att bre frostingen över muffinsen. Toppa med lite limezest.

Bild:

Kerstin Eriksson