Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2,25 dl | Rågkross | |
0,75 dl | Sirap Mörk | |
4 dl | Rågmjöl | |
2 dl | Vatten | |
2 msk | Linfrö | |
2 msk | Sesamfrö | |
1 dl | Solroskärnor | |
2 msk | Smör | |
2 dl | Vetemjöl | |
1 msk | Salt | |
30 g | Jäst | |
2 dl | Vatten, ljummet |
Blanda rågkross, frön, salt och vatten i en skål, täck över och låt den stå i rumstemperatur till nästa dag.
Sätt ugnen på 250 grader, låt en plåt bli varm där inne. Smörj en avlång brödform, ca 2 liter. Strö lite vetemjöl på degens ovansida och vänd in det i degen. Låt jäsa 20-25 min i formen.
Minska ugnsvärmen till 175-190 grader. Spraya brödets yta med lite vatten, sätt in formen på varm plåt i ugnens nedre del och grädda brödet i 1 tim - 1 tim och 10 min. Prova med en sticka. Ta ut brödet ur ugnen, pensla med smält smör, låt det svalna en stund i formen. Knacka ur det ur formen, låt det kallna på galler. Lägg in i plastpåse och skär inte upp det förrän nästa dag!
33,00 kr /kg
27,93 kr /kg
27,96 kr /kg
57,90 kr /kg
36,95 kr
78,60 kr /kg
99,00 kr /kg
137,90 kr /kg
8,98 kr /kg
29,17 kr /kg