Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 msk | Riven kokos | |
| 2 dl | Strösocker | |
| 5 st | Banan | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 msk | Smör, till formen | |
| 2 st | Ägg | |
| 1 tsk | Bakpulver | |
| 0,5 dl | Kakao | |
| 1 tsk | Vaniljsocker | |
| 3 dl | Vetemjöl | |
| 100 g | Smör | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra och bröa en brödform, ca 1½ liter, med riven kokos.
Skala och mosa fyra av bananerna i en bunke.
Vispa smör och socker med en elvisp i en annan bunke. Tillsätt äggen och sedan de mosade bananerna.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna i smeten.
Häll smeten i formen. Skala och dela en banan längsmed. Lägg bananen med snittytan uppåt på smeten i formen.
Grädda banankakan i mitten av ugnen ca 40-45 min. Låt kakan svalna på ett galler och skär sedan i skivor.
Bild:
Nurlan Emir

107,50 kr /kg

26,63 kr /kg

4,20 kr /st

249,75 kr /kg

22,50 kr /kg

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg

77,78 kr /kg

137,19 kr /kg

8,98 kr /kg