Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 300 g | Vitkål | |
| Färswok | ||
| 100 ml | Sweet Chili | |
| 1 st | Purjolök | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 400 g | Spaghetti | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Färsk ingefära | |
| 370 g | Krossade Tomater | |
| 1 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 1 dl | Vatten | |
| 1 tsk | Salt | |
Koka 400 gram pasta enligt anvisning på paketet.
Skölj och skiva 1 purjolök. Skala och hacka 2 vitlöksklyftor och ca 1 cm ingefära.
Bryn färsen i 1 msk olja i en gryta under omrörning tills den är smulig. Låt purjolök, vitlök och ingefära fräsa med.
Smaksätt med 1 tsk salt, ½ tsk peppar, 1 tsk vitvinsvinäger och 100 ml sweet chilisås. Rör ner 400 gram krossade tomater och 1 dl vatten.
Låt såsen koka några minuter.
Tillbehör: Skölj och finstrimla vitkålen.
Servera färswoken med pasta och vitkålsstrimlor.
Näringsvärde:
631 kcal 23 gram fett 35 gram protein 67 gram kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd

18,48 kr /kg

63,00 kr /l

38,42 kr /kg

25,95 kr /kg

139,75 kr /kg

37,18 kr /kg

144,00 kr /kg

217,27 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l

1 014,71 kr /kg

139,80 kr /l

29,17 kr /kg

