Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
300 g | Formfranska | |
75 g | Parmesanost | |
Soppa | ||
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 msk | Vetemjöl | |
1 st | Gul lök | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1,5 dl | Kantareller Torkade | |
2 msk | Smör | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 l | Vatten | |
2 krm | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Färsk |
Sätt ugnen på 225 grader.
Soppa: Lägg kantarellerna, om dom är torkade, i en skål och häll kokhett vatten över dem så att det täcker. Låt stå i minst 20 minuter att svälla. Finhacka lök och vitlök och låt steka med kantarellerna i smör i en kastrull. Fräs tills vätskan har kokat in, cirka 5 minuter.
Pudra över mjölet och rör om så att det blandas med svampen och löken. Slå på vatten och grädde under omrörning. Smula i buljongtärningarna och låt det hela sakta koka i 10 minuter.
Salta och peppra och tillsätt vinägern.
Fräs på de hela kantarellerna med lite smör i en stekpanna.
Mixa soppan slät med en stavmixer och lägg ner de hela kantarellerna. Smaka av med salt och peppar och strö över hackad persilja.
Parmesansticks: Skär bort kanterna på brödskivorna och skär dem i trekanter. Riv över parmesanosten och sätt in i ugnen ca 5-10 min.
Bild:
Linnea Swärd
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
5 Kantareller Torkade Björnmat
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt