Gå vidare till huvudinnehåll
Kantarellsoppa med parmesansticks

Kantarellsoppa med parmesansticks

30 minEnkelt
467,50 kr
4 portioner 92,30 kr per portion
Från de svenska skogarna hittar du en härlig kantarellsoppa som du äter tillsammans med egengjorda parmesansticks.

Tillbehör
300 gFormfranska
75 gParmesanost
Soppa
1 tskVitvinsvinäger
1 mskVetemjöl
1 stGul lök
0,5 stPersilja - färsk
1,5 dlKantareller Torkade
2 mskSmör
2 stGrönsaksbuljong
1 krmVitpeppar Malen
2,5 dlVispgrädde
1 lVatten
2 krmSalt
1 klyftaVitlök Färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Soppa: Lägg kantarellerna, om dom är torkade, i en skål och häll kokhett vatten över dem så att det täcker. Låt stå i minst 20 minuter att svälla. Finhacka lök och vitlök och låt steka med kantarellerna i smör i en kastrull. Fräs tills vätskan har kokat in, cirka 5 minuter.

3

Pudra över mjölet och rör om så att det blandas med svampen och löken. Slå på vatten och grädde under omrörning. Smula i buljongtärningarna och låt det hela sakta koka i 10 minuter.

4

Salta och peppra och tillsätt vinägern.

5

Fräs på de hela kantarellerna med lite smör i en stekpanna.

6

Mixa soppan slät med en stavmixer och lägg ner de hela kantarellerna. Smaka av med salt och peppar och strö över hackad persilja.

7

Parmesansticks: Skär bort kanterna på brödskivorna och skär dem i trekanter. Riv över parmesanosten och sätt in i ugnen ca 5-10 min.

Bild:

Linnea Swärd