Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 0,2 dl | Riven Parmesanost | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 40 g | Färsk bladspenat | |
| 1 msk | Persilja - färsk | |
| 30 g | Soltorkade Tomater | |
| 320 g | Handskalade Räkor | |
| 0,5 msk | Italiensk Salladskrydda | |
| 30 g | Smör | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 30 ml | Vitt vin | |
| 140 ml | Vispgrädde | |
| Servering | ||
| 220 g | Sparris Grön | |
Smörstek vitlök och lök gyllene i en stor stekpanna.
Lägg i räkorna och stek ett par minuter på varje sida om de är råa. De ska bli ljusrosa men inte överstekas – då blir de torra och tråkiga.
Ta upp räkorna men låt löken ligga kvar i pannan. Färdigkokta räkor ska bara ner i såsen efter nästa steg.
Häll i grädde, vin, finhackade soltorkade tomater och kryddor. Koka upp.
Rör i parmesan och sänk värmen. Sjud några minuter till lagom konsistens.
Lägg i persilja, spenat och räkor och låt puttra tills allt är genomvarmt igen.
Skölj, ansa och dela sparrisen. Koka några minuter i lättsaltat vatten och servera till räkorna.
Bild:
Jarda Zaoral

382,35 kr /kg

19,67 kr /kg

1 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1
171,14 kr /kg

21,95 kr /st

225,48 kr /kg

373,53 kr /kg

28,50 kr

97,27 kr /l

69,00 kr /l

187,50 kr /kg

34,50 kr

145,00 kr /kg

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg