Gå vidare till huvudinnehåll
Hjortstek

Hjortstek

2 tEnkelt
833,75 kr
6 portioner 125,57 kr per portion
Per Morberg lagar husmankost

1 mskTomatpuré
1 stRotselleri
4 dlRött vin
1 kgHjortstek
1 stGul lök
1 mskEnbär
4 dlVatten
0,25 stFärsk timjan
1 stMorötter
Instruktioner
1

Bind upp steken med hushållssnöre och gnid in den med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en stekgryta. Skala och dela morot och lök. Skala och skär rotselleri i grova bitar. Lägg alltsammans i grytan tillsammans med timjankvistar, lagerblad och enbär. Tillsätt rödvin och vatten. Vispa ner tomatpuré. Låt grytan sjuda på svag värme under lock i 1 1/2–2 timmar tills köttet känns mört. Sila av skyn från steken. Häll den i en kastrull och koka ihop tills 5 dl återstår. Tillsätt grädden och låt koka i ytterligare ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och lite gelé. Red ev. av såsen med ljust redningsmjöl. Servera med hasselbackspotatis och kokt brysselkål.

Bild:

Martin Löf