Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Tomatpuré | |
1 st | Rotselleri | |
4 dl | Rött vin | |
1 kg | Hjortstek | |
1 st | Gul lök | |
1 msk | Enbär | |
4 dl | Vatten | |
0,25 st | Färsk timjan | |
1 st | Morötter |
Bind upp steken med hushållssnöre och gnid in den med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en stekgryta. Skala och dela morot och lök. Skala och skär rotselleri i grova bitar. Lägg alltsammans i grytan tillsammans med timjankvistar, lagerblad och enbär. Tillsätt rödvin och vatten. Vispa ner tomatpuré. Låt grytan sjuda på svag värme under lock i 1 1/2–2 timmar tills köttet känns mört. Sila av skyn från steken. Häll den i en kastrull och koka ihop tills 5 dl återstår. Tillsätt grädden och låt koka i ytterligare ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och lite gelé. Red ev. av såsen med ljust redningsmjöl. Servera med hasselbackspotatis och kokt brysselkål.
Bild:
Martin Löf