Malins linsfritters med råstekt blomkål, fetaostyoghurt och aprikoschutney
Malin Söderström

Malins linsfritters med råstekt blomkål, fetaostyoghurt och aprikoschutney

1 tEnkelt
299,95 kr
4 portioner34,74 kr per portion
Malin Söderström bjuder på en kul vegetarisk och nytänkande rätt. Det är viktigt att du blötlägger linserna kvällen innan middagen och om du vill kan du även tillaga aprikoschutneyn någon dag i för väg.

Aprikoschutney
0,5 dlRåsocker Strö
0,5 dlÄppelcidervinäger
1 tskFärsk ingefära
1 krmChiliflakes
100 gAprikoser Torkade
0,5 tskSenapsfrö
1 dlVatten
Råstekt blomkål
2 stVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskRapsolja
1 stBlomkål Färsk
1 krmSalt Fint
Linsfritters
2 tskChiliflakes
0,5 stCitron
1 mskSalt Fint
2 mskRapsolja
2 tskBakpulver
1 mskSpiskummin
0,5 stPersilja - färsk
2 tskKoriander - torkad
1 stGul lök
2 stVitlök Vanlig
1 tskSvartpeppar Malen
400 gGröna Linser Torkade
Fetaostyoghurt
75 gFetaost
2 dlYoghurt för Matlagning
0,5 tskMynta - torkad
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 125 grader.

2

Linsfritters: Häll av linserna i ett durkslag. Skala och hacka lök och vitlök. Mixa samman linserna och löken med resterande ingredienser till en ej slät massa. Forma till valnötsstora bollar, hetta upp rikligt med matolja i en stekpanna med lite högre kanter. Stek ca tre minuter på vardera sida tills dom får en fin stekyta. Lägg bollarna på hushållspapper för att suga upp överflödigt fett. Håll dem sedan varma i ugnen tills alla är stekta.

3

Råstekt blomkål : Skölj och ansa blomkålen och skär bort den grövsta biten av stocken. Skiva blomkålen tunt så att den smular sig helt, det är fint om det är några grenar av blomkålen med också så se till att använda hela blomkålen, skär bara bort tjockaste stocken. Skala och skiva vitlöken tunt. Hetta upp oljan och rosta blomkålen med vitlöken, salta och peppra.

4

Aprikoschutney: Strimla aprikoserna, lägg i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker, lägg i resterande ingredienser. Låt sakta sjuda ca 10 minuter. Låt svalna.

5

Fetaostyoghurt: Smula ner fetaosten i en skål och blanda i yoghurten och myntan.

Servera linsfritters med råstekt blomkål, fetaostyoghurt och aprikoschutney.

Näringsvärde: Kcal: 535 Fett: 24 g Protein: 20 g Kolhydrater: 50 g

Bild:

Linnea Swärd