Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
50 g | Smör | |
0,5 msk | Bakpulver | |
0,5 msk | Salt Fint | |
1 st | Ägg | |
6 dl | Vetemjöl | |
2 msk | Strösocker | |
12,5 g | Jäst Original | |
3 msk | Torrmjölk | |
1 msk | Sesamfrö | |
3 dl | Vatten |
Smula ner jästen i hushållsassistentens bunke. Blanda i ljummet vatten, socker, salt och mjölkpulver. Blanda i 4 dl av mjölet. Låt maskinen blanda smeten ca 10 minuter. Täck över med en bakduk och jäs 1 1/2 timme.
Tärna smöret och låt det ligga i rumstemperatur ca 30 minuter under tiden smeten jäser klart. Blanda 1,5 dl av mjölet med bakpulvret och arbeta det och smöret i smeten till en smidig deg. Blanda i lite mera mjöl om det behövs.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 6 stora eller 8 mindre bitar. Rulla dem till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med uppvispat ägg och tryck till dem med handflatan så att de inte blir för höga under gräddningen. Strö över sesamfrön. Låt jäsa utan bakduk ca 15 minuter. Sätt ugnen på 225°. Grädda i mitten av ugnen 12–15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. 6–8 bröd.
Bild:
Eva Hildén Smith
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt