Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 tsk | Torkad oregano | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Tomatpuré | |
| 1 st | Basilika - färsk | |
| 400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
| 1 st | Rödlök | |
| 45 g | Riven Parmesanost | |
| 400 g | Spaghetti | |
| 2 dl | Vatten | |
| 400 g | Vegetarisk Färs | |
| 3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 tsk | Basilika - torkad | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 st | Grönsaksbuljong | |
| 0,5 st | Zucchini | |
Spaghetti bolognese: Koka upp saltat vatten till pastan.
Skala och finhacka lök och vitlök. Riv zucchinin grovt på ett rivjärn.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen i ca 7-8 min.
Tillsätt lök, vitlök, zucchini, oregano och basilika och stek ytterligare några min. Tillsätt tomatpuré och fräs under omrörning i 30 sek. Tillsätt körsbärstomater, vatten och buljong och låt såsen puttra på medelvärme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Spaghetti bolognese: Grovhacka basilikan. Sila av pastavattnet och tillsätt pasta och basilika i bolognesen. Blanda om ordentligt och lägg upp på ett fat. Toppa med riven parmesanost.
Servera gärna den vegetariska spaghetti bolognesen med en sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 670 kcal, 34 g protein, 15 g fett, 90 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

179,67 kr /kg

56,25 kr /kg

30,00 kr /kg

382,35 kr /kg

25,95 kr /kg

79,95 kr /kg

43,17 kr /kg

6 990,00 kr /kg

1 014,71 kr /kg

119,75 kr /kg

217,27 kr /kg

3 395,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l

29,17 kr /kg

3,99 kr /l