21. The ratathuevo
8W

21. The ratathuevo

30 minEnkelt
163,60 kr
2 portioner40,48 kr per portion
Ratatouille med ägg.

1 krmSalt Fint
400 gHela Tomater Konserverade
0,5 stGrön Paprika
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stAubergine
2 mskOlivolja
0,5 klyftaVitlök Vanlig
4 stÄgg
0,5 stGul lök
1 tskKoriander - torkad
0,5 stZucchini
1 tskPaprikakrydda
Servering
50 mlSvarta oliver
2 mskOlivolja
0,5 stJalapeno Färsk
Instruktioner
1

Skär grönsakerna i jämnstora bitar.

2

Stek dem mjuka i olivolja i en stor stekpanna med hög kant eller i en gryta.

3

Tillsätt vitlök och kryddor. Salta och peppra efter smak. Häll i tomaterna och låt puttra en kvart eller mer.

4

Forma små gropar knäck i ett ägg i varje. Sätt på ett lock och låt grytan puttra på medelhög värme i 10 minuter eller tills äggvitorna stelnat.

5

Servera med lite extra olivolja, tunt skuren chili och oliver.

Tips! Gör gärna en extra stor sats grönsaksgryta som du kan frysa in. Grytan i sig är även en fantastiskt god sidorätt som passar fint till tex grillad kyckling.

Gör gärna en extra stor sats grönsaksgryta som du kan frysa in. Grytan i sig är även en fantastiskt god sidorätt som passar fint till tex grillad kyckling.

Bild:

Jarda Zaoral