Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 krm | Salt | |
| 60 g | Bacon Skivat | |
| 25 g | Smör | |
| 60 ml | Creme Fraiche Naturell | |
| 1 krm | Svartpeppar Hel | |
| 50 g | Riven Cheddarost | |
| 50 g | Färskost Naturell | |
| 320 g | Blomkål Färsk | |
| 200 g | Färsk kycklingfilé | |
| 0,5 st | Salladslök | |
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnsform. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
Dela blomkålen i buketter och koka blomkålen i några minuter tills den mjuknat något. Häll över i ett durkslag och låt ånga av i några minuter.
Mixa blomkålen med rumsvarmt smör och färskost i en matberedare eller med en stavmixer. Konsistensen ska bli len och krämig. Smaka av med salt och nymald peppar.
Stek bacon i en stor stekpanna på medelhög värme i ca 10–15 minuter tills krispigt. Lägg baconet på en bit hushållspapper för att absorbera överflödigt fett.
Lägg blomkålsmoset i ugnsformen och toppa med riven cheddarost och bacon. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills osten fått fin färg.
Garnera blomkålsgratängen med crème fraiche och salladslök. Servera gärna tillsammans med kycklingfilén.
Bild:
Jarda Zaoral

44,95 kr

69,90 kr /l

263,33 kr /kg

122,50 kr /kg

38,95 kr

149,00 kr

111,60 kr /kg

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg

507,14 kr /kg



