Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 150 g | Sugarsnaps | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| Torskpaket | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2,5 dl | Vispgrädde | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 st | Bakplåtspapper | |
| 400 g | Potatis Fast | |
| 1 krm | Salt | |
| 300 g | Blomkål Färsk | |
| 600 g | Torskfilé | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Torskpaket: Tvätta potatisen och skär den i tunna skivor. Skölj och skiva blomkålen tunt. Skala och skiva lök och vitlök.
Dela fisken i mindre bitar, salta och peppra på båda sidor.
Gör 4 st stora ark av ugnsfolie eller bakplåtspapper. (Använder du bakplåtspapper behöver du snöre att knyta ihop paketen med.) Lägg potatis och blomkål i botten på varje foliepaket och fördela torsken ovanpå. Strö över lök och vitlök. Vik upp kanterna ordentligt så att det bildar en skål. Blanda grädde med salt och tillsätt drygt 1/2 dl grädde i varje paket. Grovhacka persiljan och strö över. Vik ihop och sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Skölj och dela tomaterna på mitten och skölj sugarsnapsen. Lägg upp i skålar och servera till torskpaketen.
Näringsvärde: 478 kcal, 32 g protein, 26 g fett, 26 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

246,33 kr /kg

99,80 kr /kg

69,00 kr /l

19,67 kr /kg

16,48 kr /kg

38,95 kr

179,88 kr /kg

21,95 kr /st

34,50 kr

217,27 kr /kg

0,83 kr /st

29,17 kr /kg