Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Salt | |
3 dl | Vetemjöl | |
3 st | Ägg | |
150 g | Smör | |
1,5 dl | Strösocker | |
250 g | Vit Blockchoklad | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
100 g | Hallon Frysta |
Sätt ugnen på 165 grader.
Lägg bakplåtspapper i en form ca 30x20cm.
Hacka chokladen i mindre bitar.
Smält smöret, lägg i den hackade vita chokladen.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
Vispa äggen fluffigt och vispa ner sockret.
Rör ner choklad- och smörblandningen i äggblandningen.
Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga.
Fördela smeten jämnt i formen och strö över de frysta hallonen.
Grädda mitt i ugnen i 20 min. Kakan ska endast få lätt färg.
Låt svalna helt och skär sedan i bitar.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hallon Frysta 750g Magnihill