Gå vidare till huvudinnehåll
Morotskladdkaka
Matilda Karlsson

Morotskladdkaka

1 tEnkelt
193,75 kr
1 portion 58,39 kr per portion
Längtar du efter en ny smakupplevelse? Testa att baka en härlig morotskladdkaka! Den här kakan har en unik smak som kombinerar kanel, ingefära och finriven morot. Toppa den sedan med en krämig cream cheese-glasyr som gör den extra smaskig. Receptet kommer från @homelifewithdiana på Instagram Ger ca 10 bitar.

Glasyr
300 gFärskost Naturell
1 dlFlorsocker
1 mskVaniljsocker
100 gSmör
2 mskKakao
3 stÄgg
2,75 dlVetemjöl
2 krmSalt
1 tskIngefära Malen
1 stMorötter
2,5 dlStrösocker
175 gSmör
2 tskKanel Malen
Instruktioner
1

Förvärm ugnen till 175 grader och smörj en bakform med smör.

2

Smält smör i en kastrull och häll sedan över i en skål tillsammans med strösocker.

3

Tillsätt kanel, ingefära och salt i skålen och rör om väl. Vispa för hand inte med en elvisp.

4

Sikta ner vetemjöl och kakao gradvis och rör om tills allt är välblandat.

5

Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt mellan varje ägg.

6

Riv moroten (ca 2 dl till en sats). Rör i den finrivna moroten och se till att smeten är jämnt fördelad.

7

Häll smeten i den smorda bakformen och jämna till ytan med en spatel.

8

Baka kakan i ugnen i cirka 20–25 minuter. Kontrollera med en provsticka att kakan är lite kletig i mitten men fast i kanterna.

9

Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på ett serveringsfat.

Glasyr:

10

Vispa cream cheese och smör tillsammans i en skål tills det blir mjukt och krämigt.

11

Tillsätt florsocker och vaniljsocker och fortsätt att vispa tills glasyren blir slät och krämig.

12

När kakan har svalnat, bred ut glasyren på toppen av kakan och jämna till ytan med en spatel.

13

Låt kakan och glasyren kylas i kylskåpet i minst en timme innan servering.

14

Servera kakan kall och njut av den goda morotskladdkakan med härlig cream cheese-glasyr.