Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Glasyr | ||
300 g | Färskost Naturell | |
1 dl | Florsocker | |
1 msk | Vaniljsocker | |
100 g | Smör | |
2 msk | Kakao | |
3 st | Ägg | |
2,75 dl | Vetemjöl | |
2 krm | Salt | |
1 tsk | Ingefära Malen | |
1 st | Morötter | |
2,5 dl | Strösocker | |
175 g | Smör | |
2 tsk | Kanel Malen |
Förvärm ugnen till 175 grader och smörj en bakform med smör.
Smält smör i en kastrull och häll sedan över i en skål tillsammans med strösocker.
Tillsätt kanel, ingefära och salt i skålen och rör om väl. Vispa för hand inte med en elvisp.
Sikta ner vetemjöl och kakao gradvis och rör om tills allt är välblandat.
Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt mellan varje ägg.
Riv moroten (ca 2 dl till en sats). Rör i den finrivna moroten och se till att smeten är jämnt fördelad.
Häll smeten i den smorda bakformen och jämna till ytan med en spatel.
Baka kakan i ugnen i cirka 20–25 minuter. Kontrollera med en provsticka att kakan är lite kletig i mitten men fast i kanterna.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på ett serveringsfat.
Glasyr:
Vispa cream cheese och smör tillsammans i en skål tills det blir mjukt och krämigt.
Tillsätt florsocker och vaniljsocker och fortsätt att vispa tills glasyren blir slät och krämig.
När kakan har svalnat, bred ut glasyren på toppen av kakan och jämna till ytan med en spatel.
Låt kakan och glasyren kylas i kylskåpet i minst en timme innan servering.
Servera kakan kall och njut av den goda morotskladdkakan med härlig cream cheese-glasyr.
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ingefära Malen 31g Santa Maria