Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sweet chiliyoghurt | ||
| 2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| 1,5 krm | Chiliflakes | |
| 0,75 msk | Honung Flytande | |
| 1,5 msk | Tomatpuré | |
| 1 krm | Salt | |
| Spett | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Orange Paprika | |
| 1 st | Ananas Färsk | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 1 st | Rödlök | |
| 600 g | Kycklingfile Fryst | |
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Bulgur | |
Spett: Tina kycklingen. Skär kycklingen i 2 cm stora bitar. Skala och skär ananas i lika stora bitar. Skölj och skär paprika i bitar och skala och skär löken i fyra delar. Plocka loss varje lager i löken.
Varva kyckling, ananas och paprika med en lökskiva mellan varje bit. Gnid in spetten i lite olivolja och salta och peppra efter smak. Grilla tills kycklingköttet är genomstekt, några minuter på varje sida. Om du inte vill grilla så kan du steka spetten i ugnen på 200 grader ca 15 min.
Tillbehör: Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
Sweet chiliyoghurt: Blanda ihop yoghurt med tomatpuré, honung, chiliflakes och smaka av med salt.
Servera spetten med sweet chiliyoghurt och bulgur.
Bild:
Linnea Swärd

49,90 kr /kg

89,83 kr /kg

33,95 kr /kg

209,50 kr /kg

30,00 kr /kg

92,79 kr /kg

39,90 kr /kg

1 355,36 kr /kg

111,90 kr /kg

119,75 kr /kg

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l