Recept | Förrätt | Skaldjur

Våffla med skagenröra

Foto: Susanna Livijn Wexell Våffla med skagenröra

Dessa våfflor kan man med fördel dela i mindre bitar och servera som förrätt. Vill du så går det även bra att använda färdigskalade räkor.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Skala rödlöken och finhacka sedan både den och dillen.

2. Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken och det smälta smöret.

3. Hetta upp ett våffeljärn. Innan man gräddar första våfflan så penslar man laggen med smör.

4. Häll på 0.75-1 dl smet så att smeten täcker nästan hela laggen. Grädda våfflorna guldbruna. Det brukar ta 1-2 minuter. Vispa smeten mellan varje våffla eftersom mjölet sjunker till botten.

5. Skagenröran: Skala ev räkorna. Spara lite av ingredienserna till garnering. Blanda räkor med dill, majonnäs, crème fraiche, citron, lök och rom. Smaka av med salt och peppar. Toppa våfflorna med skagenröra.


Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Susanna Livijn Wexell

Näringsinnehåll: Kcal: 526, Protein: 37 g, Fett: 20 g, Kolhydrater: 48 g

Ca 67,02 kr/port Summa 268,08 kr

Ett recept från:

Wellness

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst