Spenatplättar med fetaost och grekisk sallad
Mia Troberg

Spenatplättar med fetaost och grekisk sallad

30 minEnkelt
246,65 kr
4 portioner21,97 kr per portion
Grönsaksplättar med spenat och fetaost. Mumsigt till fredagsmyset.

1 mskMat & Bak Smör
1 mskRapsolja
100 gFetaost
1,5 tskSalt Fint
8 dlStandardmjölk
250 gSpenat Hackad Fryst
3,5 dlVetemjöl
5 stÄgg
Sallad
1 dlKalamataoliver
600 gVanliga Tomater
1 stRödlök
Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskVinäger
50 gFetaost
0,5 tskSalt Fint
1 mskBasilika - färsk
0,5 dlOlivolja
Instruktioner
1

Tina spenaten. Vispa äggen tillsammans med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa tills smeten känns jämn.

2

Häll i resten av mjölken och lägg i spenaten, smula i fetaosten. Smaka av med salt och blanda i rapsoljan. Låt svälla 5 minuter. Stek i teflonpanna med lite smör & rapsolja.

3

Skär tomat och rödlök i bitar eller skivor. Blanda i en skål med oliver. Blanda ihop dressingen och häll den över grönsakerna. Servera pannkakorna med salladen.

Näringsvärde: Energi (kcal) 731,9, Protein (g) 31,4, Fett (g) 40,9, Kolhydrater (g) 56,7

Bild:

Linnea Swärd