Sommarpasta med chorizo, grönsaker och fetaost
Mari Bergman

Sommarpasta med chorizo, grönsaker och fetaost

20 minEnkelt
182,10 kr
4 portioner24,77 kr per portion
Pasta är gott året runt, men den här rätten passar lite extra bra i sommartider. Lättlagat, snabbt och gott!

Korvfräs
1 krmSalt Fint
2 klyftaVitlök Vanlig
1 stGul lök
1 krmSvartpeppar Malen
300 gChorizo
1 stRöd Paprika
0,5 tskRosmarin - torkad
0,5 tskTimjan - torkad
0,5 tskTorkad oregano
1 stZucchini
0,5 mskBalsamvinäger
1 mskOlivolja
125 gKörsbärstomater
Tillbehör
400 gRigatoni
150 gFetaost
0,5 stBasilika - färsk
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka upp vatten till pastan.

2

Korvfräs: Skala och klyfta lök och skala och finhacka vitlök. Skölj och skär paprika i bitar och skär zucchini i tunna skivor. Skär korven i skivor.

3

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4

Korvfräs: Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, grönsaker och chorizo på medelhög värme. Krydda med oregano, timjan och rosmarin och fräs samman så att allting får lite färg.

5

Halvera tomaterna och tillsätt tomater och balsamvinäger till korvfräset och låt det fräsas ihop. Smaka av med salt och peppar.

6

Sila av vattnet från pastan och tillsätt pastan till korvfräset. Blanda om och tillsätt hackad basilika och smula över fetaost.

Näringsvärde: 580 kcal, 25 g protein, 24 g fett, 63 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist