Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Saffransrisotto med sötpotatis och shiitake

Foto: Sanna Livijn Wexell Saffransrisotto med sötpotatis och shiitake

En härlig kombination av godsaker i en och samma rätt. (Tastelines vegokasse v52 2016) (MatHems vegetariska matkasse v51 2017)

Gör så här:

1. Risotto: Koka upp buljongen och låt den puttra i en kastrull bredvid risotton. Buljongen måste vara varm, annars avstannar tillagningen av riset.
2. Skala och finhacka lök och vitlök samt skala och tärna sötpotatisen. Fräs lök och sötpotatis i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt riset och saffran och låt det rostas tills det blir blankt och något transparent. Detta gör att riset suger åt sig buljongen och smakerna bättre.
3. Tillsätt vinet och låt det ånga bort.
4. Tillsätt cirka 2 dl buljong åt gången och rör sakta tills allt absorberats innan ny buljong hälls på. Rör ofta så att den rätta krämigheten kommer fram.
5. Skiva och stek svampen i lite smör.
6. När riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna är det klart. Rör ner en klick smör, stekt svamp och riven ost. Smaka av med salt och peppar.

Recept: Mari Bergman
Styling & foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 501 kcal, 15 g protein, 26 g fett, 60 g kolhydrater.

Ca 55,65 kr/port Summa 222,60 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst