Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Potatismos med minibiffar och stuvad purjolök

Foto: Linnea Swärd Potatismos med minibiffar och stuvad purjolök

Grönkålen får ta plats tillsammans med stuvad purjolök, färsbiffar och potatismos som är först ut på veckans meny. (Familjematkassen v52 2012)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Mos: Skala och koka potatisen.

2. Biffar: Skala och finhacka gul lök. Blanda nötfärsen ordentligt med hälften av löken, salt, svartpeppar, timjan och yoghurt. Forma biffar och stek dem i en varm stekpanna med lite smör och olja på båda sidor tills de har fått en fin stekyta. Sänk värmen och låt det bli klara på eftervärmen.

3. Stuvad purjolök: Skölj purjolöken. Dela den ungefär
i 6 bitar beroende på hur stor den är, dela sedan varje bit på längden och skär den i strimlor. Skölj och skär grönkålen i breda strimlor.
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs purjolök
och grönkål utan att det tar färg. Slå på grädde och
mjölk och låt det småputtra. Smaka av med salt och
peppar.

4. Mos: Fräs på resten av den finhackade löken tillsammans med socker i en liten kastrull i lite smör. Var försiktig så att inte sockret bränns. Tillsätt mjölk och låt det bli varmt. Mixa sedan lök och mjölk med en stavmixer.

5. Häll av potatisvattnet och pressa potatisen genom
en potatispress. Slå på den varma lökmjölken och
tillsätt smör. Blanda om och smaka av med salt och
peppar.
Servera moset tillsammans med biffar och stuvad
purjolök.

Recept: Mari Bergman

Näringsvärde:
694 KCAL
40g Protein
34g Fett
47g Kolhydrater

Ca 59,88 kr/port Summa 239,50 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst