Pluras fläskpannkaka i ugn med grönsallad
Plura Jonsson

Pluras fläskpannkaka i ugn med grönsallad

30 minEnkelt
228,65 kr
4 portioner9,43 kr per portion
Barnfavoriten fläskpannkaka i ugn. Smarrigt och lättlagat och får du rester över är det perfekt utflyktsmat!

Pannkaka
0,5 tskSalt Fint
400 gRökt Sidfläsk Bit
2,5 dlVetemjöl
3 mskMat & Bak Smör
6 dlStandardmjölk
3 stÄgg
Tillbehör
2 mskVinäger
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlLingonsylt
1 krmSalt Fint
2 mskOlivolja
1 stRöd Paprika
0,5 stRödlök
0,5 stIsbergssallat
Instruktioner
1

Pannkaka: Sätt ugnen på 225 grader. Tärna fläsket och stek det i en varm panna utan fett. Lägg över det stekta fläsket på hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av.

2

Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet utan klumpar. Häll sedan i äggen och resten av mjölken och vispa åter till en jämn smet. Låt gärna smeten stå och svälla en stund.

3

Smörj en långpanna med smöret och strö i fläsket, slå över pannkakssmeten och grädda i ca 20–25 minuter.

4

Tillbehör: Skölj och skär sallad och paprika i mindre bitar. Skala och finstrimla rödlöken och blanda ihop i en skål. Tillsätt lite olja och vinäger och en nypa salt och peppar.

Servera fläskpannkakan med lingonsylt och sallad vid sidan om.

Näringsvärde: Kcal: 630 Fett: 39 g Protein: 25 g Kolhydrater: 44 g

Bild:

Linnea Swärd