Nötfärsburgare i pitabröd med fetaost- & avokadoröra
Mari Bergman

Nötfärsburgare i pitabröd med fetaost- & avokadoröra

30 minEnkelt
380,25 kr
4 portioner42,33 kr per portion
Lyxiga färsburgare i varma pitabröd med fetaost- och avokadoröra.

Biffar
70 gGul lök
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt Fint
500 gKöttfärs - Nöt
1 stÄgg
1 mskSalvia - färsk
1 mskMat & Bak Smör
Tillbehör
1 stKvisttomater
360 gPitabröd
300 gMajskolvar Fryst
0,5 stRomansallat
0,5 stGurka
0,5 stRödlök
Fetaoströra
1 stAvokado
65 gCitron
150 gFetaost
2 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
100 gMatlagningsyoghurt Turkisk
1 klyftaVitlök Färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader eller tänd grillen om du vill grilla. Lägg fram majskolvarna att tina.

Biffar: Finhacka löken och salvia. Blanda med färsen och tillsätt ägg, salt och svartpeppar. Forma biffar och stek i en varm panna med lite smör eller lägg dem på grillen. Stek/ grilla på båda sidor tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen eller höj grillgallret och låt de bli klara på eftervärmen.

Dela majskolvarna i mindre bitar och värm i ugnen eller lägg på grillen.

Fetaoströra: Mixa samman avokado, yoghurt och citronsaft. Smula i fetaosten och pressa i vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Skiva tomat, gurka och rödlök och lägg upp på ett fat tillsammans med salladsblad.

Värm pitabröden enligt anvisning på paketet. Skär av toppen på varje bröd och fyll med sallad, tomat, rödlök och burgare. Toppa med fetaoströran och servera med grillade majskolvar.

Bild:

Linnea Swärd