Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Marockanska morotsbiffar med hirssallad

Foto: Susanna Livijn Wexell Marockanska morotsbiffar med hirssallad

Fantastiska små biffar gjorda på morötter och kikärtor smaksatta med kryddor från det marockanska köket. Serverat med en fräsch sallad på hirs är succén vid matbordet ett faktum. (Tastelines vegokasse v43 2016) (MatHems vegetariska matkasse v44 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hirssallad: Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Koka hirsen i ca 5 min. Sila sedan av hirsen och spola den kall genom en sil.

3. Morotsbiffar: Skölj kikärtorna i ett durkslag eller sil, låt rinna av. Skala och grovriv morötterna. Skala lök och dela i mindre bitar och skölj persilja.
4. Mixa kikärtor, morötter, lök, persilja, olja, maizenaredning, bakpulver, spiskummin, curry, chilipulver, salt, peppar och ägg i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.
5. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Forma smeten till ca 12 små biffar med vattensköljda händer och lägg på plåten. Sätt in i ugnen och stek biffarna gyllenbruna, ca 20-25 min.

6. Hirssallad: Skala och finhacka schalottenlök. Skölj spenat och låt rinna av på hushållspapper. Skölj och tärna tomaterna. Dela och kärna ur avokadon och skär i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en salladsskål och blanda med den kokta kalla hirsen.

7. Dressing: Skölj persiljan. Blanda persilja, olja, vinäger, honung, salt och peppar med hjälp av stavmixer eller i matberedare. Häll dressingen över hirssalladen och blanda om väl. Hacka nötterna och strö över salladen.

Servera de marockanska morotsbiffarna med hirssalladen.

Recept: Mari Bergman
Foto: Susanna Livijn Wexell

Näringsvärde per portion
696 kcal, 17 g protein, 38 g fett, 66 g kolhydrater.

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst