Marockanska morotsbiffar med hirssallad
Mari Bergman

Marockanska morotsbiffar med hirssallad

40 minEnkelt
377,35 kr
4 portioner24,13 kr per portion
Fantastiska små biffar gjorda på morötter och kikärtor smaksatta med kryddor från det marockanska köket. Serverat med en fräsch sallad på hirs är succén vid matbordet ett faktum.

Morotsbiffar
1 stGul lök
1 stÄgg
380 gKikärtor Kokta
0,25 tskChilipulver
0,5 tskSpiskummin
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 stPersilja - färsk
1 tskSalt Fint
1 stBakplåtspapper
2 tskBakpulver
300 gMorötter
2 mskRapsolja
2 mskMajsstärkelse
0,25 tskCurry
Hirssallad
50 gValnötter
2 stKvisttomater
2 stSchalottenlök
2,5 dlHirs
2 stAvokado
70 gFärsk bladspenat
Dressing
3 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1,5 mskVit balsamvinäger
0,5 stPersilja - färsk
1 tskSalt Fint
0,5 mskHonung Flytande
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Hirssallad: Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Koka hirsen i ca 5 min. Sila sedan av hirsen och spola den kall genom en sil.

3

Morotsbiffar: Skölj kikärtorna i ett durkslag eller sil, låt rinna av. Skala och grovriv morötterna. Skala lök och dela i mindre bitar och skölj persilja.

4

Mixa kikärtor, morötter, lök, persilja, olja, maizenaredning, bakpulver, spiskummin, curry, chilipulver, salt, peppar och ägg i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.

5

Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Forma smeten till ca 12 små biffar med vattensköljda händer och lägg på plåten. Sätt in i ugnen och stek biffarna gyllenbruna, ca 20-25 min.

6

Hirssallad: Skala och finhacka schalottenlök. Skölj spenat och låt rinna av på hushållspapper. Skölj och tärna tomaterna. Dela och kärna ur avokadon och skär i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en salladsskål och blanda med den kokta kalla hirsen.

7

Dressing: Skölj persiljan. Blanda persilja, olja, vinäger, honung, salt och peppar med hjälp av stavmixer eller i matberedare. Häll dressingen över hirssalladen och blanda om väl. Hacka nötterna och strö över salladen.

Servera de marockanska morotsbiffarna med hirssalladen.

Näringsvärde per portion 696 kcal, 17 g protein, 38 g fett, 66 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell