Kycklingwallenbergare med potatisstomp och ärtor
Mari Bergman

Kycklingwallenbergare med potatisstomp och ärtor

40 minEnkelt
287,75 kr
4 portioner26,50 kr per portion
Klassisk svensk husmanskost på kyckling istället för nötkött. Servera med potatisstomp, rårörda lingon och ärtor.

Tillbehör
250 gGröna Ärtor Frysta
2 dlRårörda Lingon
Potatisstomp
25 gMat & Bak Smör
700 gPotatis Fast
0,5 tskSalt Fint
Wallenbergare
1 mskOlivolja
2 stÄgg
0,5 dlVispgrädde
1 mskMat & Bak Smör
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt Fint
500 gKycklingfärs
Instruktioner
1

Potatisstomp: Skala potatisen och koka i saltat vatten.

2

Wallenbergare: Mixa samman kycklingfärsen med salt, peppar och äggulor. Gärna med hjälp av en matberedare, annars för hand. Tillsätt grädden i en tunn stråle lite i taget.

3

Forma 8 små eller 4 stora biffar med vattensköljda händer.

4

Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna några minuter på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.

5

Potatisstomp: Sila av potatisvattnet och mosa samman potatisen med smör och salt efter smak till ett stomp.

6

Tillbehör: Tina ärtorna i lite vatten på spisen.

Servera dina kycklingwallenbergare med potatisstomp, gröna ärtor och lite rårörda lingon.

Näringsvärde: 633 KCAL 38 G PROTEIN 31 G FETT 48 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd