Krämig tryffelpasta med parmesan och spenat
Mari Bergman

Krämig tryffelpasta med parmesan och spenat

20 minEnkelt
249,65 kr
4 portioner28,68 kr per portion
Lyxig och krämig pasta med smak av tryffel, parmesan och spenat. Lättlagat när det är som bäst!

75 gParmesanost
1 mskMat & Bak Smör
1 stSchalottenlök
4 dlVispgrädde
1,5 tskTryffelolja
70 gSpenat Blad
400 gFettuccini Färsk
1 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt grädde, salt och peppar och låt såsen småsjuda ca 5 min så att grädden kokar ner och får en krämig konsistens. Tillsätt tryffelolja och blanda runt.

2

Koka den färska pastan enligt anvisningar på förpackningen.

3

Blanda den kokta pastan med gräddsåsen och tillsätt färsk riven parmesanost och sköljd spenat. Blanda om väl och smaka av och krydda ev mer med salt, peppar och tryffelolja. Ät och njut!

Bild:

Susanna Livijn Wexell