Krämig kycklingpasta i ricottasås och broccoli
Mari Bergman

Krämig kycklingpasta i ricottasås och broccoli

20 minEnkelt
245,70 kr
4 portions50,77 kr per portion
Lättlagad och krämig pasta som hela familjen kommer älska.

Pasta
1 stBroccoli Färsk
1 krmSalt Fint
250 gRicottaost
1 krmSvartpeppar Malen
1 stCitronjuice - råpressad
1 stBasilika - färsk
1 klyftaVitlök Vanlig
400 gFarfalle
50 gParmesanost
Kyckling
550 gStrimlad kyckling
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
Instructions
1

Koka upp pastavatten.

2

Kyckling: Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek strimlorna på medelhög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta och blir genomstekta.

3

Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4

Skölj och dela broccolin i små buketter och skala och skiva stammen. Koka broccolin med pastan de sista 2 min.

5

Skölj och finhacka basilikan och skala och riv vitlök. Finriv grana padano.

6

Sila av pastavattnet och blanda pasta och broccoli med basilika, vitlök, riven ost, ricottaost och citronskal och saft på svag värme. Blanda om ordentligt och låt det bli varmt. Krydda med salt och peppar efter smak.

Servera pastan med den stekta kycklingen.

Näringsvärde: 760 kcal, 37 g protein, 42 g fett, 57 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell