Jamie Olivers kraftfulla krispiga lammnudelsallad

Jamie Olivers kraftfulla krispiga lammnudelsallad

30 minEnkelt
214,50 kr
6 portioner10,07 kr per portion
Jamie Oliver bjuder på en sallad som är färgstark, nyttig och full av stora smaker och spännande konsistenser och lämpar sig perfekt för härligt läckra strimlor av överbliven lammstek. Du behöver 250 g tillagat lammkött till det här receptet. Jamie använder little gem-sallad, men vi tar romansallad istället. Det går lika bra att lägga allt i en liten tortilla som man rullar ihop och virar in i folie.

1 mskSesamfrö
4 mskKinesisk soja
8 mskOlivolja
2 mskFärsk ingefära
300 gRisnudlar
1,5 stChilipeppar Röd
2 stVanliga morötter
1 mskMynta - färsk
4 mskRödvinsvinäger
1 stRomansallat
1 stIsbergssallat
1 stGurka
Instruktioner
1

Skala ingefäran och finriv tillsammans med chilin i en liten skål. Tillsätt olja, vinäger och soja så att det blir en dressing och ställ åt sidan.

2

Lägg nudlarna i en skål, täck med kokande vatten och låt dra i ungefär 15 minuter eller tills de är mjuka. Rör om med en tång då och då så att de inte klibbar ihop.

3

Skala morötterna och skiva dem i långa remsor med en potatisskalare, skiva gurkan i ojämna bitar (jag älskar min räffelkniv – alla borde skaffa en!) och lägg båda i en stor salladsskål.

4

Putsa salladen, skär den i bitar och lägg ovanpå morötterna och gurkan. Repa myntabladen över. Låt nudlarna rinna av och lägg dem i salladsskålen.

5

Finskiva eller strimla det tillagade lammet och lägg i en stor stekpanna på hög värme tillsammans med sesamfröna. Blanda och stek i några minuter eller tills lammet är knaprigt och gott och fröna gyllenbruna.

6

Vispa dressingen, ringla den över allt i salladsskålen och blanda tills det täcker. Finskiva resten av chilin och strö över, lägg det läckra sesamlammet ovanpå och servera omedelbart.

Recepten är hämtade från Jamie Olivers bok ”Laga smart med Jamie” (Bonnier Fakta)

Bild:

David Loftus