Indisk färssås med garam masala
Mari Bergman

Indisk färssås med garam masala

30 minEnkelt
356,45 kr
4 portioner38,61 kr per portion
En spännande köttfärssås med smaker som garam masala och ingefära. Servera med nykokt ris och en god sallad.

Tillbehör
0,5 stRödlök
0,5 stRomansallat
3 dlLångkornigt Ris
2 tskBalsamvinäger
125 gKörsbärstomater
1 mskOlivolja
Fläskfärssås
1 krmSalt Fint
200 gVanliga morötter
1 krmSvartpeppar Malen
500 gKöttfärs - Nöt
2 tskGaram Masala
2 klyftaVitlök Färsk
1 mskFärsk ingefära
1 mskTomatpuré
2 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 stLantbuljong
1 mskOlivolja
3 dlVatten
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Färssås: Skala och skär morötterna i slantar. Skala och riv ingefära och vitlök. Fräs i oljan ett par minuter. Tillsätt färs och garam masala och fräs ytterligare tills färsen är genomstekt.

3

Rör ner tomatpuré, crème fraiche, buljong och vatten. Låt småkoka 10 minuter tills morötterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj och halvera tomaterna. Skala och finstrimla löken. Blanda samman i en skål och tillsätt olja och vinäger efter smak.

Servera färssåsen med ris och sallad vid sidan om.

Näringsvärde: 726 kcal, 27 g protein, 44 g fett, 56 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell