Fried rice med kyckling
Mari Bergman

Fried rice med kyckling

30 minEnkelt
323,60 kr
4 portioner32,83 kr per portion
Ett välsmakande och lättlagat recept som passar perfekt till middag, både för vuxna och barn! Tips, riset kan med fördel kokas en dag i förväg så sparar du lite tid.

Fried rice
550 gStrimlad kyckling
250 gMorötter
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskRapsolja
3 mskJapansk soja
3 dlBasmatiris
1 mskSesamolja
4 stÄgg
0,5 stPersilja - färsk
0,5 stLime
1 krmSalt Fint
0,5 stGul lök
2 mskFisksås - Asiatisk
2 klyftaVitlök Vanlig
Sweet chilisås
0,5 dlSweet Chili
1 dlCreme Fraiche Naturell
Instruktioner
1

Fried rice: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

2

Skala och finhacka vitlök och lök. Skala och tärna morötterna.

3

Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs lök, morötter och kycklingstrimlor på medelhög värme så att de får färg och kycklingen blir helt genomstekt.

4

Blanda ner det kokta riset och stek ytterligare 2 min. Knäck i ägg och stek 2 min till. Rör om ordentligt och krydda med soja, fisksås och sesamolja. Smaka av med salt och peppar.

5

Skölj och finhacka persilja.

6

Sweet chilisås: Blanda creme fraiche med sweet chilisås i en skål.

Toppa riswoken med persilja och servera med limeklyftor och sweetchilisåsen vid sidan om.

Näringsvärde: 681 kcal, 44 g protein, 30 g fett, 58 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell