Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sötpotatis | ||
| 1 st | Bakplåtspapper | |
| 1 krm | Salt | |
| 300 g | Sötpotatis | |
| 2 tsk | Olivolja | |
| 1 tsk | Färsk ingefära | |
| Kotletter | ||
| 2 tsk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 240 g | Fläskkotlett | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| Fetaostsallad | ||
| 40 g | Salladsmix | |
| 1 st | Granatäpple | |
| 50 g | Fetaost | |
| 0,25 st | Rödlök | |
Värm ugnen till 200 grader.
Sötpotatis: Skala sötpotatisen och skala och riv ingefära. Skär sötpotatisen i ½ cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna i en bunke och blanda med ingefära, olja och salt efter smak.
Lägg ut skivorna på en bakplåtsklädd ugnsplåt och rosta i ugnen i ca 20 min.
Kotletter: Krydda kotletterna med salt och peppar efter smak. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kotletterna på båda sidor så att de får en fin stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Fetaostsallad: Dela granatäpplet på mitten och pilla ur kärnorna i en skål. Skala och finstrimla löken. Blanda salladen med lök, granatäpple och smulad fetaost.
Servera fläskkotletterna med rostad sötpotatis och fetaostsallad.
Näringsvärde: 465 kcal, 32 g protein, 20 g fett, 37 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

39,86 kr /kg

139,75 kr /kg

175,00 kr /kg

1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
337,69 kr /kg

59,80 kr /kg

159,67 kr /kg

30,00 kr /kg

0,83 kr /st

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr