Fläskfilé med timjanstekt äpple,smörslungade morötter och blomkålspuré

Fläskfilé med timjanstekt äpple,smörslungade morötter och blomkålspuré

30 minEnkelt
265,70 kr
4 portioner35,22 kr per portion
En vacker, god och lättlagad festrätt!(Monika Ahlbergs matkasse v40)

Blomkålspuré
1 dlVatten
2 dlVispgrädde
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmFlingsalt
300 gBlomkål Färsk
Till servering
2 krmFlingsalt
1 mskMat & Bak Smör
250 gMorötter
Timjanstekt äpple
1 mskHonung Flytande
375 gÄpple Royal Gala
1 stRödlök
0,5 stFärsk timjan
Fläskfilé
1 krmSvartpeppar Malen
500 gFläskfile Färsk
0,5 tskFlingsalt
1 mskMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Börja med moset. Dela blomkålen i små buketter och koka dem mjuka i vatten och grädde, ca 10 minuter. Mixa till ett slätt mos och smaka av med salt och peppar. Låt eventuellt en klick smör glida ner.

Skala morötterna och dela dem mitt itu på längden. Koka i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Häll av och lägg upp på ett fat. Lägg på smöret och låt det smälta ner. Strö över lite flingsalt.

Putsa fläskfilén och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Banka ut skivorna lätt. Hetta upp en panna med smör och stek skivorna gyllene i ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Låt eftersteka ett par minuter på svag värme.

Skala och finhacka den röda löken. Kärna ur och klyfta äpplena. Repa timjankvistarna och hacka dem fint. Hetta upp nytt smör i en panna och fräs lök och äpple i ca 2 minuter. Tillsätt hackad timjan och ringla över honungen.

Servera fläskfilén med de timjanstekta äpplena, smörslungade morötterna och den lena blomkålspurén.